Ferieboliger i Montenegro

Vi udlejer ferieboliger - sommerhuse og ferielejligheder i Montenegro. På Sommerhuse.dk tilbyder vi prisgaranti på sommerhusudlejning i Montenegro, så du som lejer er helt sikker på at opnå lavest mulige pris.

Mere end 30.000 sommerhuse
Prisgaranti på alle feriehuse
Nem og fleksibel booking

Montenegro -  Solskindsferie og naturoplevelser

Landet strækker sig fra hvide sandstrande mod syd-vest til storslåede bjerglandskaber mod nord og appellerer til alle naturelskere.

Besøg Kotor - Spændende havneby i Montenegro

Havnebyen Kotor, der i 1979 kom på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin unikke arkitektur. Byens arkitektur består af flere forskellige stilretninger

 Storbyferie i Montenegros to hovedstader

Montenegro har hele 2 hovedstader du kan besøge. Podgorica som er landets regeringsby - samt Cetinje som er kendt som landets kulturelle hovedstad.


Populære destinationer

Vi tilbyder sommerhuse og ferieboliger til mange forskellige rejsemål. Gør drømmen til virkelighed og se hvad vi kan tilbyde!

Montenegro – natur og kultur i forening

Ved Adriaterhavskysten mellem Kroatien og Albanien ligger Montenegro, der med sine godt 620.000 indbyggere og et areal på ca. en tredjedel af Danmarks udgør en lille og ofte overset perle på Balkanhalvøen. Landet strækker sig fra hvide sandstrande mod syd-vest til storslåede bjerglandskaber mod nord og appellerer til alle naturelskere, hvad enten man er til slentreture i skoven eller bjergbestigning og riverrafting i naturparkerne.

Rig og alsidig natur

I Zabljak i det nordlige Montenegro ligger Durmitor Nationalpark, der imponerer med sine grandiose bjerge omgivet af massive løv- og fyrreskove. Parken består af flere bjerge, hvoraf 23 når op i en højde over 2300 meter. Parken er kendt for sine kløfter, blandt andet Tara-kløften, der er 82 kilometer lang og med sine 1300 meters dybde er Europas dybeste kløft. I parken findes også flere historiske steder og monumenter, der markerer slag udkæmpet omkring Zabljak under anden verdenskrig. For den eventyrlystne byder parken desuden på bjergbestigning, shelter-overnatning og riverrafting.

Er man mere til afslappende daseferie, er der også rig mulighed for det i Montenegro. Mogrem- og Trsteno-strandene lokker med deres fine sand og azurblå hav, mens Slovenska- og Bečići-strandene byder på forskellige aktiviteter og især er egnet til børnefamilier. Miločer- og Pržno- strandene er omgivet af fascinerende natur; Miločer-stranden er omgivet af en skov bestående af diverse eksotiske vækster, mens Pržno- stranden ligger op til en olivenlund i et charmerende, naturbeskyttet område.

Kystens kultur

Når man befinder sig ved Montenegros kystområde bør man også besøge et af de mange klostre, der karakteriserer egnen. Režević-klosteret fra det 13. århundrede, Podostrog-klosteret, der tidligere har været benyttet som fængsel eller Ostrog-klosteret, der ligger på en bjergside 900 meter over jorden, er alle et besøg værd.

Også tæt på kysten ligger havnebyen Kotor, der i 1979 kom på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin unikke arkitektur. Byens arkitektur består af en interessant kombination af stilretninger, der afspejler de forskellige magtforhold, byen gennem historien har været underlagt. Især tydelig i det arkitektoniske bybillede er indflydelsen fra det venezianske herredømme over byen i 1420-1797 og den franske besættelse fra 1807-1813. Byen er desuden omgivet af en fire kilometer lang mur, der blev etableret omkring det 10. århundrede, og som bestemt også er værd at se.

Montenegros to hovedstæder

Montenegro har to hovedstæder, der begge er rige på kultur og historie og derfor et besøg værd. Podgorica er landets regeringsby og ligger i det sydlige Montenegro. Størstedelen af byen blev ødelagt under anden verdenskrig, så bygninger og infrastruktur er forholdsvis nye. Byen indeholder flere interessante seværdigheder, blandt andet et naturhistorisk museum, Millenniumbroen over floden Morača og resterne af oltidsbyen Dioclea. En af de få seværdigheder, der overlevede krigens bombardementer er Sahat Kula, et ottomansk klokketårn bygget i 1667, og er man interesseret i osmannisk arkitektur, ligger det osmanniske fort Depedogen bygget sidst i 1400-tallet lige uden for bygrænsen.

Landets anden hovedstad Cetinje ligger knap 30 kilometer vest for Podgorica og er kendt for at være Montenegros kulturelle hovedstad. Her findes museer for historie, kunst, arkitektur, samt Montenegros nationalmuseum. Af historiske seværdigheder er værd at nævne det russisk-ortodokse Cetinje-kloster, der blev grundlagt først i 1700-tallet, og kong Nikolas palads, et lille palads i nyklassicistisk stil opført i 1860’erne og indrettet som museum i 1926.