Sommerhuse i Island

Vi udlejer ferielejligheder og sommerhuse på Island. Vælger du at booke sommerhusudlejning på Island gennem os har du garanti for lavest mulige pris.

Mere end 30.000 sommerhuse
Prisgaranti på alle feriehuse
Nem og fleksibel booking

Spændende 'storbyferie' i Reykjavik

I Reykjavik ligger storbystemning få minutters gang fra barsk vulkansk natur, og international kultur blandet med islandske traditioner. Absolut et besøg værd.

Aktiv ferie og hvaltur på Island

På Island er der rige muligheder for en aktiv ferie, fra cykelture, vandreture i den smukke natur, klatring og repelling eller hvad med en sejltur med hvalerne?

Storslået natur - varme kilder og vulkaner

Tager du til Island må du ikke gå glip af de varme udendørs bade opvarmet af underjordiske lavastrømme. De lokale er vant til at blive 'kogt' - træd langsomt i.


Populære destinationer

Vi tilbyder sommerhuse og ferieboliger til mange forskellige rejsemål. Gør drømmen til virkelighed og se hvad vi kan tilbyde!

Ferie på Island

Vulkanlandskabet på Island er et sandt mekka for naturinteresserede, og netop på grund af sin helt særegne natur byder Island på masser af muligheder for aktiv ferie og unikke oplevelser i naturen.

Hvad med fx at opleve et 30 meter højt vandfald fra første parket, eller bade i udendørs varme kilder? Eller kunne du måske tænke dig at bestige en vulkan, at køre snescooter på en gletsjer eller ride og vandre gennem det særlige landskab? Island byder på oplevelser for enhver smag – både sommer og vinter.

Ud over enestående naturoplevelser finder du særligt i hovedstaden Reykjavik også spændende kulinariske og kulturelle oplevelser med musik, museer, gallerier og lokale delikatesser. I de lidt fjernere egne af Island kan de lokale måske fortælle dig lidt om alfer og huldufólk...

Hos Sommerhuse.dk finder du et alsidigt udvalg af skønne ferieboliger på Island. Book allerede nu, så du er sikret præcis det hus eller lejlighed, der passer til dig og din familie.

Store naturoplevelser

Det mest særlige ved Island er naturen. Øen er dannet af et vulkanudbrud på bunden af Atlanterhavet og det ses tydeligt på de imponerende lavamarker, kratere, vulkaner, bjerge af pimpsten, taffelbjerge og marker af vulkansk aske. Øen er stadig under udvikling med jævnlig vulkansk aktivitet – og derfor et sandt mekka for geologisk interesserede.

Det højeste punkt, Hvannadalshnúkur, ligger i 2.119 m højde. Over 11% af landet er desuden dækket af gletschere, bl.a. Vatnajökull, der er den største i Europa. Så her er nok at se på og opleve.

Mange af Islands berømte naturoplevelser ligger tæt på Reykjavik. Hvis du fx lejer en bil eller tager på en arrangeret udflugt, kan flere af klassikerne opleves på få dage. Blandt andet Gullfoss, der er et af Islands største og flotteste vandfald, hvor enorme vandmasser falder mere end 30 meter ned i en kløft. Tæt derved finder du også Geysir med den særprægede park af varme kilder, søer og en aktiv gejser, der hvert 5.minut sender varmt vand og damp op i 30 meters højde.

Men også Islands første nationalpark ved þingvellir er et meget specielt område. Her findes vulkaner og barsk landskab fyldt med dybe sprækker samt Islands største sø, þingvallavatn. Er du frisk på en snorkeltur, kan du her forvente en sigtbarthed på op til 100 meter i det krystalklare vand.

Aktiv ferie på Island

På grund af sin helt særegne natur byder Island på masser af muligheder for anderledes aktiv ferie i naturen. Her kan du fx prøve kræfter med vandreture, ridning, klatring, fiskeri, guidede gletcherture på snescootere og 4-hjulstrækkere samt havkajak, riverrafting eller dykning. På Island kan du desuden også tage med på hvaludflugt, hvor du måske ser både hvaler, sæler og delfiner.

Ikke langt fra Reykjavik ligger Den Blå Lagune. Her kan du uanset årstiden svømme rundt i det dejlig varmt og mineralholdigt vand ude i det fri. Den oplevelse må du ikke snyde dig selv for. Besøget ved Den Blå Lagune kan evt. afsluttes med massage og et lækkert måltid mad i restauranten.

Reykjavik – idyl og modernitet side om side

Islands hovedstad Reykjavik er en by med mange kontraster. Byen byder på små idylliske træhuse side om side med futuristiske glasbygninger. Her ligger storbystemning få minutters gang fra barsk vulkansk natur, og international kultur blandes med islandske traditioner. Og det gør byen til noget helt særligt.

Byen har et levende kulturliv med musik og design for enhver smag. Festivaler, museer og gallerier med særlige udstillinger og sceneproduktioner byder løbende på kulturelle oplevelser. Reykjavík kan desuden prale af et stort udvalg af gode restauranter, med både continentale og lokale delikatesser som fisk, lam eller vildt.

Den storslåede natur omkring Reykjavík byder på mange aktiviteter som fx fiskeri, midnatsgolf, sejlads, fjeldklatring, gletschervandring, ridning og hvalture. Ikke langt fra Reykjavik ligger desuden Den Blå Lagune. Her kan du uanset årstiden svømme rundt i det dejligt varme og mineralholdige vand ude i det fri. Den oplevelse må du ikke snyde dig selv for.