Der er 0 sommerhuse ledige som matcher dine ønsker

Prisen kan være eksklusiv elforbrug og andre eventuelle forbrugsomkostninger. Herunder en eventuel obligatorisk- afbestillingsforsikring og slutrengøring. Den samlede pris fremgår af feriehusbeskrivelsen.

Sydøstjylland – historie og afslapning

Spændende byer, fine bademuligheder, historiens vingesus og beliggenhed tæt på den tyske grænse med gode indkøbsmuligheder – det er blot nogle af nøgleordene for dem, der vælger at leje et sommerhus i det Sydøstjyske område. Fra Kolding og helt ned til grænsen ligger sommerhusområderne som perler på en snor, og fra de fleste af dem er der kun en ganske kort tur til områdets mange attraktioner.

Familievenlige strande

Strandene på den sydøstjyske kyst er meget familievenlige og byder tillige på rige muligheder for vandsport og fiskeri. Kelstrup i Diernæs Bugt syd for Haderslev har en børnevenlig strand tæt på skov. Genner Strand 10 km nord for Aabenraa ligger i et børnevenligt område og har badebro. Kollund Strand ligger få kilometer fra grænsen. Her er både sand- og stenstrand.  Ved Juelsminde finder I flere flotte strande med et væld af muligheder for en god familieferie. Ved Rendbjerg Strand ved Broager findes en lille havn, en lille strand og en badebro. I Fynshav på Als er stranden også meget fin, og  - ligeledes på Als ikke langt fra Mommark -  finder I Skovmose, der har ry for at være øens bedste.

Oplev slaget i 1864

Som turist i Sydøstjylland er man tæt på minderne om en af de mest skelsættende begivenheder i Danmarks historie: Nederlaget i 1864. Derfor er et besøg i Historiecenter Dybbøl Banke et oplagt udflugtsmål. Her træder I direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864, som blev skildret i den meget omtalte tv-serie.  Naturligvis skal I besøge den tilbageværende del af skanserne og se den berømte mølle, men i Historiecentret kan I fordybe jer yderligere i historien samt høre de buldrende kanoner og skrigene fra de sårede.

Koldinghus – en fascinerende historie

Slottet Koldinghuser en anden fascinerende oplevelse udover det sædvanlige. Det blev oprindeligt bygget for omkring 700 år siden, men brændte i 1808 og var en ruin indtil 1890'erne, hvor genopbygningen begyndte. Den varede til 1987, og slottet fremstår i dag som et imponerende mindesmærke på den berømte Slotsbanke.

Koldinghus viser løbende særudstillinger og har forskellige aktiviteter for både børn og voksne. Det er blandt andet muligt at opleve levende historie i ferieperioder.

Smukke byer

Den østjyske landsdel byder på mage spændende byer med gode shoppingmuligheder og interessante fortidsminder. Fredericia er en gammel fæstningsby smukt beliggende ved Lillebælt. Her kan du bl.a. se et imponerende voldanlæg. Åbenrå er en anden charmerende købstad beliggende ved fjorden og med en hyggelig, historisk bydel. Sønderborg med Sønderborg Slot er naturligvis også et besøg værd med sin beliggenhed ved vandet - og de hyggelige gader.

En tur over grænsen

En fordel ved at leje sommerhus i det Sydøstjyske område er beliggenheden i køreafstand til den dansk-tyske grænse. Kombiner indkøbsturen med et besøg i de charmerende tyske byer og et ophold på én af de mange fine tyske strande, der ligger ved Flensborg Fjord. Et besøg i den gamle danske by Flensborg er en oplagt mulighed – eller fortsæt til Schleswig, der også har mange minder fra danskertiden. Begge byer ligger smukt ved vandet.

LEGOLAND og Himmelbjerget

Andre udflugtsmål, der kan nås inden for en rimelig køretid, er LEGOLAND i Billund og Himmelbjerget ved Silkeborg. LEGOLAND er en kæmpe udendørsudstilling af huse, kendte seværdigheder, kørende tog, sejlende skibe og meget andet bygget i legoklodser. Dertil kommer et stort antal kørende forlystelser – opdelt i temaparker. Himmelbjerget strækker sig 147 meter over havets overflade, og fra toppen af Himmelbjergtårnet har man en fantastisk udsigt over hele området, bl.a. den nærliggende Julsø. Der er fine vandreruter på vej mod toppen. Men kan også komme til Himmelbjerget ad Søvejen.