Der er 0 sommerhuse ledige som matcher dine ønsker

Prisen kan være eksklusiv elforbrug og andre eventuelle forbrugsomkostninger. Herunder en eventuel obligatorisk- afbestillingsforsikring og slutrengøring. Den samlede pris fremgår af feriehusbeskrivelsen.

Nordjylland – flotte strande og charmerende kystbyer

Med det barske Vesterhav på den ene side og det blidere Kattegat på den anden byder Nordjylland på helt unikke feriemuligheder for hele familien. Her ligger charmerende badebyer og hyggelige fiskerbyer som perler på en snor, og udflugtsmulighederne er talrige. Nordjylland er ét af Danmarks mest eftertragtede ferieområder, og udvalget af sommerhuse i alle prisklasser er ganske imponerende.

Badeferie for alle

Ønsker man den perfekte badeferie, er mulighederne mange - men det er umuligt at opremse alle områdets dejlige strande. Her er et lille udpluk af de mest populære:

Blokhus Strand er en af Nordeuropas allerbedste badestrande med fint, hvidt sand og høje klitter. Som noget helt unikt kan du køre i bil på stranden fra Rødhus til Løkken. Ved Brovst finder i Lerup strand, der ligeledes er en af Europas flotteste med sand og klitter. Hou Sydstrand ved Hals ligger lige ved den hyggeligehavn og er 6 kilometer lang. Kandestederne ved Skagen byder på en bred strand med klitter. Også her er det lovligt at køre på stranden. Skagen Sydstrand er bred og børnevenlig, og den fine Strand i Skiveren er også et besøg værd. På Nordjyllands østkyst finder I bl.a. Sæby Nordstrand med en flisebelagt strandpromenade, der strækker sig 2 km fra havnen mod nord langs de lave klitter. Palmestranden ved Frederikshavn er et helt specielt fænomen. Her kan man holde badeferie i palmernes skygge.

Skagen, malerne – og den tilsandede kirke

Skagen er et naturligt udflugtsmål, når ferien holdes i Nordjylland. I slutningen af 1800-tallet opstod en kunstnerkoloni i Skagen, som kom til at præge dansk malerkunst for altid. Byens museer vidner om denne storhedstid og rummer en række enestående værker. På Skagens Museum kan man se værker af P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher, Laurits Tuxen og mange flere. Man bør også besøge Annas og Michael Anchers hus, der nu er museum, og Holger Drachmanns Hus, der er indrettet som på den berømte digters tid og rummer malerier af en lang række af de berømte malere. Et besøg ved den tilsandede kirke bør også indgå i turen til Skagen, der byder på et livligt feriemiljø og en stor havn med masser af spændende restauranter.

Danmarks største vandreklit

Syd for Skagen ligger det enestående naturfænomen Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit. Den dækker et areal på to kvadratkilometer og er op til 35 m høj. Den flytter sig med vinden op til 15 meter årligt.  Kører man lidt længere, kan man besøge Nordsøens Oceanium i Hirtshals eller tage en tur til Fårup Sommerland, der et sandt eldorado for børnene.

Danmarks sidste vildmark

Nationalpark Thy kaldes også "Danmarks sidste vildmark" og er præget af en enestående natur. Den vestlige del af Thy er formet af århundreders sandflugt og byder på kyst, klitter, heder, søer og klitplantager.  Nationalparken strækker sig fra fyret i Hanstholm i nord til Agger Tange i syd.

Hyggelige byer på Østkysten

På Østkysten er bl.a. Sæby og Frederikshavn et besøg værd. Sæby er en charmerende købstad med hyggelige huse, og fiskerestauranterne på havnen byder på madoplevelser af høj standard. Frederikshavn er en stor færgeby med ruter til Sverige og Norge - faktisk kan man ”smutte” til Gøteborg på 3,5 timer. Der sejles også til idylliske Læsø - denne tur tager halvanden time. For børnene er et besøg i Fun House i Frederikshavn en god ide på en regnvejrsdag. Dette Legeland er på over 1500 kvadratmeter og indrettet med bl.a. klatrevæg, rutsjebane og hoppeborg.

Storby-oplevelser

Trænger man til storby-oplevelser med shopping, er den nordjyske hovedstad Aalborg et naturligt udflugtsmål. Her finder I også en spændende zoologisk have samt et Forsvars- og Garnisonsmuseum, hvor man kan se håndskydevåben, køretøjer,kanoner, jagerfly, politimotorcyklerog meget mere. Husk også at besøge det 55 meter høje Aalborg Tårn, hvor I kommer 55 meter til vejrs og kan nyde en helt fantastisk udsigt.