Der er 0 sommerhuse ledige som matcher dine ønsker

Prisen kan være eksklusiv elforbrug og andre eventuelle forbrugsomkostninger. Herunder en eventuel obligatorisk- afbestillingsforsikring og slutrengøring. Den samlede pris fremgår af feriehusbeskrivelsen.

Bornholm har det hele

Pittoreske byer, lækker mad, fantastiske strande, en imponerende natur og et væld af aktiviteter for hele familien – kort sagt: ”Solskinsøen i Østersøen” har det hele. Rundt om på Bornholm findes et væld af attraktive sommer- og feriehuse, og vælger man at bo her, kan man kombinere behagelig afslapning med spændende oplevelser. I kommer til Bornholm via Ystad i Sverige, hvor de moderne hurtigfærger bringer jer til øen på 1 time og 30 minutter. Vælger man at sejle direkte fra Køge til Rønne tager turen 5-6 timer. Husk at bestille færgebiletten til Bornholm i god tid i sommerperioden.

Bornholm rundt

I princippet kan man nå Bornholm rundt på en dag, men det vil være uklogt, for de mange byer på øen er en fordybelse værd. Rønne er ”hovedstaden” med gode shoppingmuligheder og hyggelige restauranter. I slutningen af 2. verdenskrig blev Rønne sammen med Nexø bombet af russerne, og det gik slemt ud over bymidten, men på trods af bombardementet er der stadig en del gamle og charmerende bygninger i byen.

Det maleriske Gudhjem er en af øens største turistattraktioner med de stejle stræder og gader ned mod den spændende klippehavn. I Hasle tæt ved feriebyerne Sandvig og Allinge kan man opleve et interessant museumsrøgeri, mens man i Svaneke finder øens bedst bevarede gamle by og en hyggelig havn. Nexø kan byde på Bornholms største fiskerihavn og velbevarede bindingsværkshuse.Inde på øen, mellem Nexø og Rønne, ligger Åkirkeby med oplevelsescentret NaturBornholm og øens eneste vingård.

Skønne strande

Overalt på Bornholm finder I skønne strande: Antoniette  Strand nord for Rønne strækker sig langt, og der er god plads til alle. Balka Strand syd for Nexø er særdeles børnevenlig og flere gange kåret som Danmarks bedste strand. Om sommeren er der mange forskellige aktiviteter, f.eks. beachvolley, leje af vandcykler, kajakker og windsurfing. Boderne Strand ligger sydøst for Rønne på Bornholms sydkyst. Stranden er bred og med flotte klitter. Dueodde Strand er et enestående naturområde med en bred sandstrand og imponerende klitter. Sandet er fantastisk finkornet. Vandet er rent og klart, men vanddybden varierer. Sandkås Strand er en af de få strande på den nordøstslige del af Bornholm, da der her er mange klipper. Stranden ligger mellem Allinge og Tejn og er en spændende kombination af klipper og sand. Sandvig Strand ligger på Bornholms nordspids for foden af Hammerknuden. Den er omkranset af klipper og grønne bakker.

Nordeuropas største borgruin.

Øverst på listen over bornholmske attraktioner ligger Hammershus, der er Nordeuropas største borgruin. Den hæver sig meget imponerende over det klippefyldte landskab. Det antages, at Hammershus er opført i 1200-tallet for at befæste den magt over Bornholm, som ærkebiskoppen af Lund – dengang dansk – havde fået over øen. I godt 500 år var Hammershus fæstning for øens skiftende magthavere. Besøgscentret Hammershus Udstillingen fortæller om det imponerende bygningsværk.

Mange spændende seværdigheder

Andre spændende udflugtsmål er Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem, Bornholms Sommerfuglepark og Tropeland i Nexø, Bornholms Kunstmuseum og Oluf Høst-museet i Gudhjem. Øens fire rundkirker er naturligvis også et besøg værd. For børnefamilier er forlystelsesparken Brændegårdshaven et oplagt udflugtsmål. Her findes bl.a. et kæmpe vandland med fem rutsjebaner.

Besøg Christiansø

Under opholdet på Bornholm er det muligt at tage på en spændende sejltur til Danmarks østligste punkt, Ertholmene, ofte kaldet Christiansø. Det er en lille gruppe øer og klippeskær med en enestående blanding af smuk og sjælden natur og historiske minder. Der er afgange fra Allinge og Gudhjem.

”Sol over Gudhjem”

Intet besøg på Bornholm uden en gang røget sild. Adskillige steder på øen kan man i højsæsonen nyde ”nationalretten”, nyrøgede sild med æggeblomme, kaldet ”Sol over Gudhjem”. I finder røgerier i bl.a. Hasle, Gudhjem, Nexø, Arnager og Allinge.